Підписатися
Новини
Новини
13 жовтня 2021

Яким буде вплив федеральних виборів Німеччини на відносини з Україною? Учасники Німецького сніданку обговорили важливі аспекти

12 жовтня 2021 року в Києві відбувся сьомий Німецький сніданок “Україна-Німеччина: вплив федеральних виборів на двосторонні відносини”. Непублічний захід організували Центр «Нова Європа» за  ініціативи Інституту європейської політики (Берлін) під патронатом Посла Федеративної Республіки Німеччина Анки Фельдгузен.

Запрошені експерти з Берліну радник з питань медіації в Україні, Центру з міжнародних миротворчих операцій (ZIF), Вільфред Їльге, дослідник відділу Східної Європи та Євразії, Німецького інституту з міжнародних питань та безпеки (SWP) Андре Гертель та старший науковий співробітник, Європейська рада з міжнародних відносин (ECFR), (Берлін) Густав Грессель поділилися онлайн своїми спостереженнями щодо ймовірної коаліції, оновленим підходами до України, ключовими пріоритетами нового уряду.

Учасники заходу, дипломати, експерти, представники уряду ставили спікерам гострі питання, зокрема щодо тісної економічної співпраці Німеччини та Росії та очікувань змін у позиції ФРН щодо переговорів між Україною та Росією за нового канцлера.

“Німецькі сніданки” –  унікальний формат непублічних заходів задля встановлення професійного діалогу між експертами обох країн.   “Німецькі сніданки”  є продовженням серії “Українських сніданків”, які з 2017 року організовує у Берліні Інститут європейської політики. Більше про Німецькі сніданки можна прочитати тут.

Захід є частиною проєкту «German Ukrainian Researchers Network» (GURN). GURN має на меті розвиток співпраці між німецькими та українськими аналітиками, посилення дослідницьких компетенцій молодших аналітиків та трансфер знань про Україну до Німеччини. Проєкт реалізується Інститутом європейської політики (Берлін, Німеччина) спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Центром «Нова Європа» та Ініціативою з розвитку та дослідження аналітичних центрів «think twice UA» за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Поділитися
Друкувати