Підписатися
Новини
Новини
22 грудня 2021

Як покращити сприйняття України у Німеччині обговорили експерти на Німецькому сніданку в Києві

16 грудня 2021 року відбувся дев’ятий Німецький сніданок на тему “Як покращити сприйняття України у Німеччині?” Захід організували Центр «Нова Європа» за  ініціативи Інституту європейської політики (Берлін) під патронатом Посла Федеративної Республіки Німеччина Анки Фельдгузен.

Запрошені спікерки співголова регіональний форум при Німецькому товаристві зовнішньої політики (DGAP) Кароліне Ґіль та  наукова співробітниця Інституту європейської політики (Берлін) та керівниця проєкту GURN Людмила Мельник розповіли про важливі аспекти, які можуть покращити сприйняття України у Німеччині. Під час заходу, який модерував перший заступник директора Центру «Нова Європа»  Сергій Солодкий,  обговорили зокрема питання: як можна сприяти розбудові іміджу України у Німеччині, як посилити наявні українські інститути та експертні осередки, які займаються сприйняттям України у Німеччині, який внесок МЗС Німеччини у сприянні розбудові громадянських відносин та яка роль діаспори у двосторонніх відносинах.

Німецький дискурс про Україну змінився з 2014 року і більше не обмежується політичним виміром. Тим не менш, як з німецької, так і з української сторони в знаннях про іншу країну все ще є прогалини, які доведеться заповнювати в майбутньому.  Знання мають сильний вплив на політику та формують наше майбутнє. Ось чому вкрай важливо підтримувати двосторонні програми, забезпечувати співпрацю та сприяти багатовимірній передачі знань. Такі інструменти м’яка сила можуть зблизити суспільства та сприяти довготривалому взаєморозумінню.

Під час заходу також були представлені  дослідження Центру “Нова Європа” “Як сприймають Україну в ЄС” (https://bit.ly/NEC_EUpoll).) та дослідження Фонду "Демократичні Ініціативи імені Ілька Кучеріва" та Інституту центральноєвропейської стратегії “Україна як частина Центральної Європи: що про це думають українці” ( https://bit.ly/3GUy1KQ)

Німецькі сніданки – унікальний формат непублічних заходів задля встановлення професійного діалогу між експертами обох країн, які в Україні організовує Центр "Нова Європа" / New Europe Center за ініціативи Інститут європейської політики. “Німецькі сніданки” є продовженням серії “Українських сніданків”, які з 2017 року започаткував та організовує Інститут в Берліні.

Захід відбувається в рамках проєкту German Ukrainian Researchers Network - GURN завдяки підтримці Auswärtiges Amt. Проєкт має на меті розвиток співпраці між німецькими та українськими аналітичними центрами. GURN проводиться за ініціативи Institut für Europäische Politik (Берлін) в тісній співпраці з Democratic Initiatives Foundation-Фонд "Демократичні Ініціативи" (Київ), Центром «Нова Європа» (Київ) та Think twice UA за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Поділитися
Друкувати