Підписатися
Новини
Новини
30 жовтня 2019

Українські та німецькі дослідники обговорили, як посилити співпрацю

Що змінилось за останні роки у співробітництві між українськими та німецькими громадськими організаціями, дослідницькими центрами, які є тенденції розвитку аналітики, який потенціал та потреби має співпраця німецьких і українських дослідників?

Ці та інші важливі питання були на порядку денному нашої робочої групи 30 жовтня 2019 року, яка працювала в офісі Інституту європейської політики у Берліні в рамках проєкту German Ukrainian Researchers Network.

Учасники заходу приділили особливу увагу очікуванням від проєкту, напрямкам роботи, а також питанню нетворкінгу і побудови ефективної онлайн-платформи.

За словами керівниці проєкту Людмили Мельник, якщо попередній проєкт «Платформа аналітики та міжкультурної комунікації» мав на меті поширювати дослідницькі методи, то завдання проєкту GURN – не тільки продовжити цю практику, а й створити потужну мережу німецько-українських дослідників.

Нагадаємо, проєкт GURN має на меті розвиток співпраці між німецькими та українськими аналітиками, посилення дослідницьких компетенцій молодших аналітиків та трансфер знань про Україну до Німеччини.

Проєкт здійснюється за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та реалізується Інститутом європейської політики (Берлін, Німеччина) спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Центром «Нова Європа» та Ініціативою з розвитку та дослідження аналітичних центрів «think twice UA» за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Поділитися
Друкувати