Підписатися
Новини
Новини
10 червня 2020

Тенденції німецько-українських відносин: 18-й Український сніданок відбувся у Берліні онлайн

Вже 18-й Український сніданок відбувся 10 червня у Берліні, і вперше він проходив онлайн!

«Німецько-українські двосторонні відносини: нові тенденції співпраці?» – такою була тема Сніданку. Експерти Альона Гетьманчук та Сергій Солодкий з Центру «Нова Європа» проаналізували очікування українських політичних стейкхолдерів від Німеччини, а експертки з Німеччини, а саме Людмила Мельник з Інституту європейської політики та Сюзан Стюарт з Stiftung Wissenschaft und Politik, проаналізували очікування німецьких стейкхолдерів від України. Вони допомагали аудиторії розібратися з такими питаннями:

  • Яким є стан співпраці між Німеччиною та Україною після першого року президентства Володимира Зеленського?
  • Якими є очікування від відносин двох країн, а в чому вбачаються їхні проблеми?
  • Чи створюється основа для майбутньої стійкої кооперації між Німеччиною та Україною?

 

Директорка Інституту європейської політики Катрін Бьоттгер модерувала дискусію. 

В рамках Сніданку автори представили спільну німецько-українську публікацію: «Priorities and expectations from Ukraine and Germany: How to make bilateral relations more sustainable» і наголосили на наступних моментах:

  • співпраця не зазнала значних змін після зміни влади в Україні;
  • пріоритетами співпраці для Німеччини залишаються питання Донбасу та продовження реформ в Україні
  • Одне із основних завдань для України сьогодні полягає у тому, щоб зробити політичний діалог з Німеччиною більш інституалізованим.

 

Під час дискусії учасники та учасниці вкотре наголосили на тому, що саме успішність проведення реформ є запорукою розбудови німецько-українських відносин. Більше про результати дослідження можна буде дізнатися згодом на сайті партнерів проєкту Центру «Нова Європа», де вийде публікація українською та англійською мовами.

Робота над аналітичною запискою велася   у рамках проєкту «Europeanisation beyond the process», який реалізується Центром «Нова Європа» за підтримки Open Society Initiative for Europe. Крім того, ця подія організована у співпраці з Berlin Policy Hub, який підтримав розробку спільної українсько-німецької публікації.

Більше про Українські сніданки можна прочитати тут. Також у березні відбувся перший Німецький сніданок у Києві, деталі можна знайти за цим посиланням.

 

Захід є частиною проєкту «German Ukrainian Researchers Network» (GURN). GURN має на меті розвиток співпраці між німецькими та українськими аналітиками, посилення дослідницьких компетенцій молодших аналітиків та трансфер знань про Україну до Німеччини. Проєкт реалізується Інститутом європейської політики (Берлін, Німеччина) спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Центром «Нова Європа» та Ініціативою з розвитку та дослідження аналітичних центрів «think twice UA» за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Поділитися
Друкувати