Підписатися
Новини
Новини
26 жовтня 2022

#8 UkraineMEMO: Українська діаспора в Берліні

Від початку широкомасштабної загарбницької війни Росії проти України від 24 лютого 2022 року українська діаспора має безпрецедентну присутність у публічному просторі Німеччини. Окремі культурні, гуманітарні та політичні організації Берліна об’єдналися в Альянс українських організацій. Вони мобілізуються для демонстрацій, створюють стійкі структури участі та спілкуються з німецькими та міжнародними організаціями.

Революція Гідності та початок російської агресії у 2014 році також стали переломними для українців, які проживають у Німеччині. Як відтоді розвивалася українська діаспора в Берліні? З якими викликами стикаються українські ініціативи та яке бачення вони мають на майбутнє? Скільки місця приділяється українським голосам і українській експертизі в німецькому дискурсі?

Ці та інші питання обговоримо з нашими наступними гостями:

Олександра Койдель, PhD, – політологиня і консультантка міжнародних організацій з питань належного врядування. Її дослідження зосереджені на демократії участі, антикорупційних ініціативах та місцевому врядуванні в Україні.

Наталія Пригорницька – політологиня, активістка та співзасновниця Ініціативи з обміну знаннями, розширення можливостей та культури (IWEK e.V.) та Альянсу українських організацій. Була співробітником німецького Бундестагу, аналітичного центру Zentrum Liberale Moderne та Європейської академії Берліна.

Модераторка: Людмила Мельник

Оповідач: Артур Мольт

Епізод #8 UkraineMEMO можна прослухати на наступних платформах:

У  подкасті «UkraineMEMO:» Інститут європейської політики представляє нові погляди на Україну. З гостями з Німеччини та України Людмила Мельник обговорює останні події в українській політиці, економіці та суспільстві і таким чином дає уявлення про український контекст.

Подкаст UkraineMEMO є частиною проекту «German Ukrainian Researchers Network - GURN», який підтримує Міністерство закордонних справ Німеччини.

Поділитися
Друкувати