Підписатися
Інтерв’ю
Інтерв’ю
19 липня 2022

#5 UkraineMEMO: Культурна дипломатія під час війни

Підвищити впізнаваність України у світі та інтегрувати її в міжнародний культурний контекст – мета Українського інституту. Російська війна проти України створює нові виклики, але також відкриває можливості для української культурної дипломатії. Що являє собою сучасна українська культура? Як головоломку культурних ідентичностей можна донести до іноземної аудиторії? Чи є культура також політичною і яке доречне ставлення до російської культурної спадщини? Ці та інші питання обговоримо з нашим гостем.

Володимир Шейко – генеральний директор Українського інституту в Києві. Інститут був заснований у 2017 році Міністерством закордонних справ України як державна інституція з метою популяризації знань про Україну за кордоном та міжкультурного діалогу. Володимир Шейко має багаторічний досвід у культурному менеджменті, маркетингу та комунікації, працював керівником культурних проєктів в українському представництві Британської Ради.

Модераторка: Людмила Мельник

Оповідач: Артур Мольт

Епізод #5 UkraineMEMO можна прослухати:

У  подкасті «UkraineMEMO:» Інститут європейської політики представляє нові погляди на Україну. З гостями з Німеччини та України Людмила Мельник обговорює останні події в українській політиці, економіці та суспільстві і таким чином дає уявлення про український контекст.

Подкаст UkraineMEMO є частиною проекту «German Ukrainian Researchers Network - GURN», який підтримує Міністерство закордонних справ Німеччини.

Поділитися
Друкувати